Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 

Slayer

                         Kerry King (Slayer) - 8. lipnja 2012. - Dvorište Jedinstva / Močvare

                                            Photo by: Lea (Ribek Ov Deth)

Glazbena umjetnost

„Iz sjaja zanosa puštam melodiju. Idem za njom. Bez daha je sustižem. Ona se ponovo otima i leti, nestaje, tone u kaosu raznovrsnih emocija. Ponovo je hvatam, držim je, prigrljujem je s radošću množim je modulacijama i, na koncu, prvom temom odnosim slavodobitnu pobjedu. U njoj je čitava simfonija.“ – Ludwig van Beethoven

Glazba je umjetnost koja se stvara tonovima. Prava definicija glazbe ne postoji, ona ovisi o podneblju, narodnostima i raznim drugim socijalnim aspektima. Glazba kao umjetnost postoji od kad je svijeta i čovječanstva. Kakva god ona bila, oduvijek je u ljudima izazivala neopisive emocije, emocije koje samo glazba može probuditi.  Stvaranje, važnost i izvođenje glazbe, usavršavalo se dugi niz godina. Glazba se danas dijeli u nekoliko žanrova a svaki glazbeni žanr sa sobom nosi drugačiji stil i način interpretacije glazbe. Glazba je usko povezana za ljudski razvoj, ona je postala neraskidivi dio razvoja čovječanstva. Glazba se u nazad nekoliko stoljeća koristila  kao stredstvo magije, nakon toga se uz nju počelo plesati i pjevati, nema sumlje da je glazba i u stoljećima unazad izazivala neopisive emocije.

Glazba je umjetnost koja se mora osjetiti i koja kod slušaoca mora izazivati emocije. Iako toliko hvaljena i toliko cijenjena tijekom stoljeća, glazba i glazbenici nikada nisu bili dostojno tretirani kao ostali mediji. Glazba je uvijek nekako bila na marginama medija a pravi glazbenici podcjenjivani. Utjecaj glazbe na čovjeka, njegovu psihu i emocije, istraživao se desetljećima. Danas se može sa punim pravom reći da se glazba može koristiti čak i u svrhu ozdravljenja. Glazba je umjetnost koja utječe na čovjeka, mijenja njegovo ponašanje, umiruje ili iritira i pospješuje agresiju, sve su to tehnike sa kojima se uz pomoć glazbe može promjeniti čovjekovo stanje uma. Srećom, svaki čovjek bira glazbu koju će slušati, glazbu koja će pozitivno djelovati na njegovo raspoloženja. Tako se danas glazba koristi kroz razne terapije, sa kojima se pospješuje opće psiho-fizičko stanje osobe koja glazbu i sluša.

„Glazba je otkriće veće od sve mudrosti i filozofije.“ - Beethoven

Jako dobri glazbenici su ostali zapamćeni tijekom prošlih godina a neki su čak i diktirali glazbene pravce. Pisanje glazbene umjetnosti kroz stoljeća je vrlo raznoliko a neki od začetnika glazbe i danas žive kroz svoju glazbu. Da bi se u glazbi moglo i uživati ona se mora voljeti. Voljeti glazbu je vrlo lako samo se treba prepustiti tonovima i ritmu i uživanje je zajamčeno. Dopustimo  glazbi da dotakne naše najdublje emocije, tek tada možemo reći da smo osjetili pravo značenje i smisao glazbe!

Autor: Jasmina Tutić

Prodaja slika Online

Tekstovi i fotografije na ovoj stranici vlasništvo su njihovih autora i nije dopušteno njihovo skidanje i upotreba bez odobrenja autora i bez navođenja linka stranice kao izvora.

© 2013 Ludvig dizajn. All Rights Reserved.

NAVIGACIJA