Multimedijalna izložba „NOGOMETNIH 11“

 

Autorica izložbe: Jasminka Mitrić
Kustosica izložbe: Sanja Acalija

Trajanje izložbe: 26. siječnja – 9. veljače 2018.

Noć muzeja

U Noći muzeja 2018. godine u okviru zadane teme SPORT ugošćavamo multimedijalnu umjetnicu Jasminku Mitrić, pet godina nakon ostvarenog zajedničkog projekta RET 7 u Muzeju grada Kaštela 2012. godine. Taj je projekt bio svojevrsni performans kaštelanske odjeće kroz povijest prezentiran interaktivnom kostimskom igrom. Odjevni predmeti koje ova umjetnica stvara pokazali su se kao jedinstveni i originalni, krajnje neobični i bezvremenski. Jasminka je ustrajala u ideji da svaki odjevni predmet bude unikatan, da šalje jasnu poruku i da bude jedinstven kao i osoba koja ga nosi.

NOGOMETNIH 11 je multimedijalni show i izložba premijerno izvedena i prikazana u svibnju 2017. godine u Radićevoj ulici u Zagrebu, jednoj od najljepših ulica našeg glavnog grada - ulici „s pričom“. Spona između Gornjeg i Donjeg grada na pola je sata postala poprište dviju suparničkih skupina čiji je „izbornik“ bila upravo Jasminka Mitrić koja je kao autorica i dizajnerica kostima već otprije shvatila da odjeća komunicira puno jače od bilo kojeg drugog medija. Prezentaciju svojih kostima upotpunila je i upotrijebila idejom da kreacije na revijama „nose“ ljudi poznati u umjetnosti i na estradi. Tako su i ovaj put odjeću nosili poznati „momci“ iz javnog života simulirajući duhovitu i ironičnu utakmicu. „Zvjezdani manekeni“ i igrači bili su: Boris Leiner, Davorin Bogović, Igor Pavlica, Boris Hrepić, Žan Jakopač, Vili Matula, Đorđe Kukuljica, Nikša Kušelj, Frano Mašković, Kristijan Ugrina i jedna žena, Jasna Bilušić.

Pitamo se zašto nogometaši? Odgovor je jasan i prihvatljiv - Umjetnik kontra surove stvarnosti!

Kakav je plan igre? Zavirite u njen raspored...... i dođite na „Noć muzeja“ u Muzej grada Kaštela.

Prodaja slika Online

Tekstovi i fotografije na ovoj stranici vlasništvo su njihovih autora i nije dopušteno njihovo skidanje i upotreba bez odobrenja autora i bez navođenja linka stranice kao izvora.