Izložba Jasminke Končić 'My Daily Life (as Wife and Mother)'

rijeme: 09.02.2018.
mjesto: Zagreb, Galeriji AŽ Atelieri Žitnjak

Izložba Jasminke Končić

U zagrebačkoj Galeriji AŽ Atelieri Žitnjak, u petak, 9. veljače 2018. od 19 sati otvara se izložba Jasminke Končić pod nazivom 'My Daily Life (as Wife and Mother)'. Izložba prezentira svakodnevni život autorice u ulozi žene, majke (i umjetnice) kroz tri dokumentarne cjeline koristeći medij fotografije videa i instalacije.
Tematski koncept podjele rodnih uloga i duhovita samoironična kritika življenja ovog modela, nadograđen je u završnom dijelu introspektivnom serijom emotivnih foto zapisa, evokacijim sjećanja na vlastito djetinjstvo i ulogu majke u njemu.

''My Daily Life (as Wife and Mother)'' Jasminke Končić integralni je dio propitivanja njenih tema vezanih uz prirodu žene i nametnutih joj višestrukih životnih uloga unutar diskursa kontinuiranog služenja smještenog u nišu tradicionalno nedodirljivih predrasuda. Služenja ponekad plaćenog, a ponekad i ne u cjeloživotnom bizarnom performansu. Bizarnom utoliko više što su (barem do sada) gotovo svi pokušaji 'oslobađanja' žene mahom rezultirali povećanjem, a nikako smanjenjem njenih uloga i zaduženja. ''My Daily Life (as Wife and Mother)'' bavi se honoriranjem svakodnevnih često obezvrijeđenih poslova unutar domaćinstva nužnih kako bi ono funkcioniralo." - Iz teksta predgovora izložbi Tonija Horvatića

Jasminka Končić rođena je 1973. godine u Zagrebu. Diplomirala je grafiku u klasi profesora Miroslava Šuteja na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu 1997. godine. Godine 2012. magistrirala je kiparstvo u klasi profesora Alena Ožbolta na poslijediplomskom studiju kiparstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje u Ljubljani. Iste godine upisuje doktorski studj iz područja modnog dizajnana NTF u Ljubljani na temu Upotrebe odjeće i jezika mode u suvremenoj umjetnosti. Od 2001. godine radi prvo kao vanjska suradnica i asistentica, a od 2011. kao docentica u Zavodu za dizajn tekstila i odjeće na Tekstilno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u sklopu kojeg predaje na kolegijima iz područja modnog dizajna i dizajna modnih dodataka. Potpisuje niz autorskih koncepcija i izložbi iz područja modnog dizajna. Pokrenula je modnu manifestaciju DIPMOD koja predstavlja platformu za promociju mladih modnih dizajnera. Za vrijeme studija na ALU u Zagrebu 1996. godine jedna je od osnivačica grupe ''Daklelososi'' s kojom je izvodila modne performanse. Umjetnička je voditeljica ''Green room'' galerije u Zaboku, članica umjetničkog savjeta TTF galerije Sveučilišta u Zagrebu te članica Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU, Zagreb). Za svoj likovni i pedagoški rad više je puta nagrađivana.Izlaže samostalno i skupno u zemlji i inozemstvu od 1996. godine.

Prodaja slika Online

Tekstovi i fotografije na ovoj stranici vlasništvo su njihovih autora i nije dopušteno njihovo skidanje i upotreba bez odobrenja autora i bez navođenja linka stranice kao izvora.

NAVIGACIJA