Izložba Denisa Kaplana "TRANSCENDENTALNA POLJA"
vrijeme: 09.03.-06.04.2018.

mjesto: Knjižnica Augusta Cesarca, Ravnice, Radauševa 7 , Zagreb

Denis Kaplan   Izložba slika

Denis Kaplan, umjetnik slikar koji živi i radi u Zagrebu, u svom umjetničkom izričaju kombinira dvije velike ljubavi - slikarstvo i glazbu. Njegove slike, pretežno apstrakcije u tehnici akrila na platnu, inspirirane su glazbenim djelima različitih žanrova, od klasične glazbe preko jazza i rocka do popularnih melodija i evergreena. Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika Zagreb (HDLU Zagreb). Radove iz svog bogatog opusa, za koje je često i nagrađivan, uspješno izlaže na mnogim samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj i u inozemstvu.

Iz recenzija:

...Denis Kaplan crpi svoju inspiraciju u svijesti o slojevitosti osjetilnog iskustva gdje se umjetnička i mitska slika s iskonskim sadržajem prepliće. Kroz memorijske slike , maštu, sanjarenje, hipnotičke slike i halucinacije misli, kroz ovu molitvu odgonetanja, slike uz pratnju glazbe, dobivaju neobičnu živost u detalju i cjelini i navode nas na put beskonačnosti kao stvarnost i kontinuitet. Potražimo zato i ove slike u memoriji našeg osobnog iskustva da nas kao četvrta dimenzija vodi kroz krajolike koji su zapisani i u nama." (Danko Merin, prof.)

"...U likovnom zapisu Denisa Kaplana svako glazbeno djelo ima svoj jedinstveni oblik, toplinu ili hladnoću, smjer kretanja i širenja, svoju punoću ili gustoću, prostore svjetla i sjene koji tvore labirint unutarnjeg doživljaja. Kao da je umjetnik dotaknuo unutarnji Svemir, prepoznao u njemu u početku kaotično gibanje svijeta u nastajanju i potom kroz glazbu pronalazi uvijek iznova nove slike, nove puteve da izrazi svoju ekspresiju." (mr. art Krešimira Gojanović)

"...Abstract shapes and unrealistic psychedelic colours lend themselves to describe an enviroment we still know too little to be able to outline with certainty, just as in Denis Kaplan's artwork, they alude to an existing elsewhere, inviting us to investigate it." (Deborah Maggiolo, Art Curator - MAD Gallery Milano)


Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Mob: 095/9403510

Prodaja slika Online

Tekstovi i fotografije na ovoj stranici vlasništvo su njihovih autora i nije dopušteno njihovo skidanje i upotreba bez odobrenja autora i bez navođenja linka stranice kao izvora.