Izložba Nade Žiljak 'Skriveno - InfraRedArt'

vrijeme: 16.04.2018.
mjesto: Zagreb, Muzej Mimara

Izložba Nade Žiljak 'Skriveno - InfraRedArt'

U Muzeju Mimara u Zagrebu, u ponedjeljak 16. travnja u 19 sati, otvara se izložba Nade Žiljak 'Skriveno - InfraRedArt', u sklopu humanitarne akcije u povodu Svjetskog dana glasa.

Bogati program koji sjedinjuje znanost i umjetnost predstavlja u svojoj završnici ovu izložbu od četrdesetak radova u kojima umjetnica koristi Infrared tehnologiju, kreira dvostruku sliku, od kojih jednu treba otkriti jer je skrivena.

Svjetski dan glasa 16.04. obilježit će se u organizaciji Zagrebačke lige protiv raka pod pokroviteljstvom Gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, u suradnji sa Gradskim uredom za zdravstvom, Lions Club Zrinjevac i Muzejom Mimara bogatim edukativno-promotivnim i umjetničkim programom s humanitarnim ciljem koji treba čitavu javnost podsjetiti na javno zdravstveni problem karcinoma grla i ždrijela.
U Hrvatskoj se svake godine otkrije oko 1000 novih bolesnika s tumorima grla i ždrijela. Ukazivanje na rizično ponašanje i educiranje o simptomima ima za cilj rano otkrivanje bolesti.
Humanitarna akcija udružuje vodeće medicinske stručnjake i renomirane umjetnike u borbi protiv zloćudne bolesti.

O zdravstvenom cilju ranog otkrivanja karcinoma glasnica govorit će se u stručnom dijelu programa u Muzeju Mimara 16.4., dok će umjetnički program slaviti glas kao vrhunski instrument darovan svakom čovjeku raskošnim glazbenim programom.

Nastupat će proslavljeni umjetnici; Lidija Horvat Dunjko, Antonija Dunjko, Leon Košević /Tomislav Mužek i vokalni sastav The Messengers.

Finale večeri je otvorenje izložbe renomirane slikarice Nade Žiljak pod nazivom Skriveno – Infrared Art koja će publici predstaviti dvadesetak najnovijih djela.Nada Žiljak rođena u Zagrebu 1944. u slikarskoj obitelji Kinert. Završila je likovnu akademiju u Zagrebu 1967. Radi u mnogim tehnikama: ulja na platnu, akrilik, akvareli, pasteli, suha igla, bakropis, linorez. Radovi su prikazani na osamdesetak samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu: Budimpešta, Kairo, Graz, Kiev, Pečuh, Pieštany, Bratislava, Pariz, London, Kuala Lumpur, Taipei, Asbach, Bihać, Sarajevo, Pariz, Pittsburgh.

Nada Žiljak je uvela u slikarstvo dualnu sliku pod nazivom InfraredART. Dvije nezavisne slike za vizualni i infracrveni spektar. Kritike, ogledi i studije o slikarstvu Nade Žiljak sakupljeni su na web stranicama: www.gallery-hr.com/NADAZILJAK.htm

Njene slike objavljene su u sedam monografija iz pera Đure Vanđure, Branke Hlevnjak i Dore Kinert Bučan.

Izvor: http://www.mimara.hr

Prodaja slika Online

Tekstovi i fotografije na ovoj stranici vlasništvo su njihovih autora i nije dopušteno njihovo skidanje i upotreba bez odobrenja autora i bez navođenja linka stranice kao izvora.