Izložba fotografija Davorke Trbojević "Što intrigira ... otkriva ili skriva ?

 

vrijeme: 13. listopada u 18 sati - 26. listopada 2018
mjesto: Galerija "SOL" Trnsko 34a, Zagreb

Izložba fotografija Davorke Trbojević

Što intrigira ... otkriva ili skriva ?

Priče o zagrebačkim i ponekim prozorima . . .


Dugi niz godina Davorka Trbojević kolekcionarskom strašću "skuplja" fotografske kadrove zagrebačkih prozora. A svaki prozor bio četvrtast, okrugao, sa štukaturom ili je potpuno oronuo, stvara u promatrača vizualni doživljaj. Davorkini prozori bude emocije i potiču maštu. Svaki prozor je jedinstvena priča, pa je kolaž njenih fotografija istodobno kolaž priča o prozorima.

Prozori su poput svjedoka u vremenu. U njih su utkane priče o arhitekturi, o dizajnu, o urbanom ritmu grada. Oni su i svjedoci prolaznosti vremena. Nažalost nekih prozora više nema... Davorkine fotografije su stoga vrijedan dokument o njihovom postojanju. Priča o prozorima je ujedno i priča o stanovicima i njihovoj brizi, ili ne brizi za životni prostor. A prozori? Svaki na svoj način ispunjava zadaću postojanja. Uloga im je dvojaka. S jedne strane oni mame poglede vanjskog svijeta, a s druge čuvaju intimu vlasnika od tih istih pogleda.

Vesna Tomljanović, prof.

Izložba fotografija Davorke TrbojevićProdaja slika Online

Tekstovi i fotografije na ovoj stranici vlasništvo su njihovih autora i nije dopušteno njihovo skidanje i upotreba bez odobrenja autora i bez navođenja linka stranice kao izvora.