Izložba Nataše Vukadin "Šetnja kroz snove"

Srdačno Vas pozivamo da najavite i svojim dolaskom uveličate otvorenje samostalne izložbe "Šetnja kroz snove" slikarice i dizajnerice Nataše Vukadin u prostoru kultnog Street Cafea u Zenici u subotu 27. oktobra 2018. u 19 sati.

Izložba Nataše Vukadin

„Umjetnička djela Nataše Vukadin su kontinuitet spontane privlačnosti. Ispreplitanje i igra, koja se u njenom stvaranju odvija na stranama estetike, modernizma, tradicije, grafičkog dizajna i apstrakcije, začinjene njenom očiglednom predanošću svijetu jakih, ali senzibilnih kolorita, doprinosi harmoniji promatračke okoline i upečatljivom fokusiranju na detalje njenih djela. U isto vrijeme, u njenim djelima se prepoznaje organizacioni talent za povezivanja detalja i kolažnih različitosti u jednu funkcionalnu cjelinu.“, kaže organizator Hari Maslić.

Izložba Nataše Vukadin

Nataša Vukadin je do sada učestvovala na više od 30 kolektivnih izložbi i 30 internacionalnih i domaćih likovnih kolonija. Učestvovala je na 5 bijenala likovnih umjetnosti i mnogobrojnim humanitarnim akcijama. Izlagala je u Turskoj, Austriji, Sloveniji, Srbiji i Hrvatskoj. Do 2016. god. je bila sekretar Udruženja likovnih umjetnika Skopaljske doline- ULUSD. Član je upravnog odbora ULUSD-a. Bila je član organizacijskog odbora. I. i II. Iternacionalne likovne kolonije- Bugojno. Predsjednica I. i II. likovnog konkursa za djecu Osnovnih škola na području Bugojna 2013 i 2014. Glavna organizatorica "Izložbe Uskopaljskih umjetnika" u sklopu festivala "XVI., XVII., XVIII. i XX.USKOPALJSKE JESENI" u Uskoplju.

Izložba Nataše Vukadin

„Šetnja kroz snove“ je njena IV samostalna izložba.

Izložba je nastavak projekta “Color your live” koji u saradnji sa agencijom MerisCon ART iz Frankfurta promoviše kulturu i umjetnost Bosne I Hercegovine.

U realizaciji izložbe učestvuju poznati umjetnici Hiba Alajbegović-Mustafić iz Sarajeva, te Milenko Šećerović i Hilmo Kahrić-Hils iz Zenice.

Otvorenje će uljepšati brojni gosti iz svijeta kulture I umjetnosti, a za ugodnu atmosferu brinuće se virtuoz na akustičkoj gitari Arsenije Torlaković.

“MerisCon Art” (Hari Maslić)

www.meriscon.com

Izložba Nataše Vukadin

Prodaja slika Online

Tekstovi i fotografije na ovoj stranici vlasništvo su njihovih autora i nije dopušteno njihovo skidanje i upotreba bez odobrenja autora i bez navođenja linka stranice kao izvora.

NAVIGACIJA