Skupna izložba - Ako u kamionu lete ptice, je li kamion lakši?
vrijeme: 11.04.2019. - 30.04.2019.
mjesto: Galerijski prostor Filodrammatice, Korzo 28/1, Rijeka

Ako u kamionu lete ptice, je li kamion lakši?

Izložba kustosa Klaudija Štefančića, koji je za ovu priliku okupio radove priznatih domaćih i stranih multimedijalnih umjetnika, propituje temu znanja u suvremenom dobu obilježenom znanstvenim i tehnološkim razvojem. Pritom se poseban fokus stavlja na znanje do kojega dolazi UMJETNOST.


IZLAŽU:
Aram Bartholl, Branka Cvjetičanin, Željko Kipke, Antun Maračić, Nika Radić i Erica Scourti


Premda svoju spoznajnu moć UMJETNOST može zasnivati na univerzalizmu znanosti i moći pozitivnog znanja, na ovoj su izložbi zastupljeni primjeri umjetničkih praksi koji gaje nepovjerenje prema osnovnim postavkama POZITIVIZMA - smjera u filozofiji i teoriji znanosti koji sve zasniva na činjenicama, a negira svaku metafiziku i izbjegava objašnjenje i stvaranje hipoteza.

Izložba svoje ime posuđuje iz jednog članka objavljenog u časopisu The New Scientist, u kojem se izvještava o eksperimentu koji je 2015. izvršen u laboratoriju američkog sveučilišta Stanford. Tamo su, naime, odlučili otkriti što se događa s težinom kamiona koji prevozi ptice u letu...
(i ne, kamion nije lakši ako u njemu lete ptice, što je provjereno i u popularnoj emisiji MYTHBUSTERS).

Izložbu posjetite do 30. travnja od 17 do 20 sati, ulaz je besplatan!

Saznajte više na http://drugo-more.hr/umjetnost-i-znanje/

Prodaja slika Online

Tekstovi i fotografije na ovoj stranici vlasništvo su njihovih autora i nije dopušteno njihovo skidanje i upotreba bez odobrenja autora i bez navođenja linka stranice kao izvora.

NAVIGACIJA