24. Međunarodna izložba karikatura Zagreb


Otvorenje izložbe karikatura održat će se u srijedu 08.svibnja 2019. godine u 19 sati
Galerija Klovićevi dvori, Jezuitski trg 4, Zagreb
Izložba će biti otvorena do 19.svibnja 2019.

Izvor: www.facebook.com/events/265583704227978

24. Međunarodna izložba karikatura Zagreb

24. međunarodna izložba karikatura u organizaciji Hrvatskog društva karikaturista i ovaj puta okuplja veliki broj autora iz cijeloga svijeta. Tema izložbe, odnosno festivala karikature su muško-ženski odnosi, sagledani iz svih mogućih uglova koje karikaturisti mogu zamisliti.
Pristiglo je rekordnih 1007 radova od 420 karikaturista iz 60 zemlje svijeta.

Izložba će i ove, kao i posljednjih desetak godina, biti postavljena u atraktivnom izložbenom prostoru galerije Klovićevi dvori, gdje će biti predstavljeno oko 90 najkvalitetnijih radova. Najbrojniji su autori iz Hrvatske (38), Turske (35), Irana (34), Srbije (29), Kine (23), Rusije (21), Rumunjske (18), Ukrajine (17) ….
Tiskan je i kvalitetan prateći katalog na 96 stranica.

Kao i većina svjetskih festivala karikature tako i ovaj ima natjecateljski karakter, a Ocjenjivački sud je imao težak zadatak izabrati najbolje karikature. Ove godine i žiri je imao međunarodni karakter, predsjednik je bio Mikhail Zlatkovsky (Rusija) najnagrađivaniji svjetski karikaturist sa preko 300 osvojenih nagrada na međunarodnim festivalima karikature.
Ostali članovi bili su prof. Frano Dulibić, povjesničar umjetnosti, te karikaturistice i karikaturisti Marina Braović Hajdarović, Tisja Kljaković Braić i Srećko Puntarić.

Imena nagrađenih autora i njihovi radovi, a i poneki od autora, biti će predstavljeni na svečanom otvaranju izložbe.

PRVA NAGRADA LUKA LAGATOR, Crna Gora
DRUGA NAGRADA MIROSLAVA RAKOVIĆ, Srbija
TREĆA NAGRADA PAVEL KUCZYNSKI, Poljska

POSEBNA PRIZNANJA:
MOJMIR MIHATOV, Hrvatska
ISTVAN KELEMIN, Mađarska
SLOBODAN BUTIR, Hrvatska
JULIAN PENA-PAI, Rumunjska
SERGEI SEMENDYAEV, Ukrajina

Prodaja slika Online

Tekstovi i fotografije na ovoj stranici vlasništvo su njihovih autora i nije dopušteno njihovo skidanje i upotreba bez odobrenja autora i bez navođenja linka stranice kao izvora.