Doris Sapunar Bengtsson: 'Uhvaćen duhom univerzuma"

vrijeme: 03.07.2019. - 18.07.2019.
mjesto: Muzej grada Trogira

Doris Sapunar Bengtsson: 'Uhvaćen duhom univerzuma'

U srijedu, 3. srpnja 2019. u 21:00 sat, u atriju Muzeja grada Trogira otvara se izložba "Uhvaćen duhom univerzuma" Doris Sapunar Bengtsson, umjetnice čiji je elementarni oblik likovnog izražavanja kiparstvo, no ovom izložbom predstavit će se temeljnom likovnom disciplinom - crtežom.

''Dorisini crteži su prožeti vitalnošću i životom, piše u predgovoru izložbe kustosica Aleksandra Bilić Petričević. Posebno su interesantni procesi metamorfoze, odnosno preobrazbe jednog oblika u drugi - papirnati brodić postaje ptica raširenih krila, iz krošnje stabla masline nastaje lastavica... Doris majstorski koristi olovku - taj fragilni alat - kako bi stvorila trodimenzionalne skulpturalne kompozicije...''

Izložba "Uhvaćen duhom univerzuma" u atriju Muzeja grada Trogira moći će se razgledati do 17. srpnja 2019., svaki dan ujutro od 10:00 do 13:00 te poslijepodne od 18:00 do 21:00.

https://muzejgradatrogira.blogspot.com/

 

Prodaja slika Online

Tekstovi i fotografije na ovoj stranici vlasništvo su njihovih autora i nije dopušteno njihovo skidanje i upotreba bez odobrenja autora i bez navođenja linka stranice kao izvora.