Izložba skulptura Gabriele Butković "Opipljivost forme"

U četvrtak, 07. studenoga 2019. godine u Tiflološkom muzeju će biti otvorena izložba "Gabriela Butković – Opipljivost forme".

Izložba skulptura Gabriele Butković

Izložba ostaje otvorena do 07. veljače 2020. Izložba "Opipljivost forme", mlade kiparice Gabriele Butković, s 8 izloženih skulptura iz ciklusa "Sjena", na najneposredniji način se uklapa u koncept Taktilne galerije Tiflološkog muzeja.
Ne samo nazivom, nego i načinom stvaranja pojedinih djela na kojima su kaširani listovi papira s otisnutim slovima na Brailleovom pismu.

Posebnu zanimljivost predstavlja (ne)povezanost naziva skulpturā s nazivom izložbe. Sjena nasuprot Opipljivosti. Sjena nasuprot Forme.
Jer...sjena je površina na koju ne pada nijedna zraka svjetlosti. Autorica svojim skulpturama daje naziv nečeg neopipljivog, pozivajući vas, pak, da dodirom osjetite oprostorenost toga neopipljivoga, stvorenu njenom imaginacijom.

Izvor: http://www.tifloloskimuzej.hr/news.aspx?idNews=503

Prodaja slika Online

Tekstovi i fotografije na ovoj stranici vlasništvo su njihovih autora i nije dopušteno njihovo skidanje i upotreba bez odobrenja autora i bez navođenja linka stranice kao izvora.