Izložba fotografija Snježane Požar "Zagreb naše mladosti"

vrijeme: 02.03.2020 u 11 sati
mjesto: Dom za starije osobe "Medvešćak", Iblerov trg 8, Zagreb

Izložba fotografija Snježane Požar

Snježana Požar ovaj put se predstavlja sa crno- bijelim fotografijama snimljenih na roll- filmu još davne 1966. do 1968 godine.

Postavljene su 22 fotografije veličine 30x40 cm na kojima možemo vidjeti Trg Republike sa "fičekima" kada su auti još mogli voziti po trgu, Kavanu Opera, Maksimir, poplavu u Zagrebu, ljude...

Izložba fotografija Snježane Požar

Snježana Požar

Rođena je 1945. godine u Borovu Naselju kod Vukovara, par godina živi u Splitu, kao dijete od 4 godine dolazi u Zagreb.
Školu primijenjene umjetnosti završila je u Zagrebu, Odsjek za likovnu i tehničku obradu fotografije 1966. godine. Članica je „Foto kluba
Zagreb“ od 1963. godine. Tijekom srednje škole snima za "Telegram“, „Studentski list" i „Školske novine“. Od 1971. kada se zapošljava na
RTV Zagreb, kao filmski montažer gdje ostaje sve do svog odlaska u
mirovinu 1994.godine. Kasnije surađuje s „Vijenac“, „Tehnička kultura“ i „Slobodna Dalmacija“.
Uz rad upisuje Kazališnu akademiju, Odjel za filmsku i elektroničku montažu, koju diplomira 1981.u klasi Prof. Radojke Tanhofer, Prof. Hrvoja Turkovića i Dr. Prof. Ante Peterlića. Upisuje postdiplomski studij komunikologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu koji je završila 1987. godine.
Kao profesor – vanjski suradnik 1984.-86. predaje filmsku i elektroničku montažu u Centru za odgoj i obrazovanje u kulturi u Zagrebu. Na Akademiji za kazalište, film i TV, predaje elektroničku montažu kod Prof Branka Ivande, 1985.-87.g. Isti predmet predaje i na Studiju novinarstva na Fakultetu političkih znanosti 1989. kod Prof. Maria Plenkovića.
Za zalaganje i rad u Fotoklubu „Zagreb“ uručena joj je „Zlatna značka“ Kluba 1998. Dobitnica je „Priznanja“ uz 110. godišnjicu Kluba i „Zahvalnica“ uz 115. godišnjicu Kluba.
Izlagala je na više od 300 natječajnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Za to je dobila mnoge nagrade i pohvale. Održala je 85 samostalnih izložbi fotografija u Hrvatskoj, Zagreb, Osijek, Virovitica, Rijeka, Knin, Split, Vis, Zelina, Zadar, Jelsa, Vrboska , Rudine, Stari Grad i Palmižana na Hvaru te Plitvička jezera, u Francuskoj (Pariz, Creteil i Douville), Austriji (Graz), Rumunjskoj (Oradeja), Portugalu (Lisabon), Crnoj Gori (Tivat), Slovačkoj (Banska Bistrica) i Sloveniji (Postojna i Ljubljana).
Za izlagački rad Klub joj 2005. godine dodjeljuje počasni naziv „Istaknuti izlagač“ a godine 2008. počasno zvanje “Kandidat majstor fotografije“. Dobitnica je „Povelje“ povodom 60-te obljetnice Hrvatske zajednice tehničke kulture za 2006. godinu. Godišnju nagradu za 2006. "Dr Oton KUČERA" Zagrebačke zajednice tehničke kulture, nagradu „Tošo DABAC“ za životno djelo 2008. i „Povelju August TRAJTIĆ“ 2012. za promicanje ugleda „Fotokluba Zagreb“ u domovini i svijetu. Fotografije su joj tiskane u knjigama „Putovanje biblijskim zemljama“, „MAJSTORI HRVATSKE FOTOGRAFIJE“, „Fotografkinje“, „ SLIKE VREMENA“ i „U SUSRET VREMENU“ 2013. Režirala je, snimala kamerom i 30 fotografija za „ŽEŽIN Sv. IVANA 2010“ u trajanju 35min, za Vrbosku na Hvaru. Samostalno je postavila više od 200 izložbi. U 2015.- 2016. god. sudjeluje u EU projektu „Edukacija žena u malim sredinama“ koji je trajao 11 mjeseci. Snimila je 60 fotografija iz aviona za TZ Vrboska, koje se koriste u propagandne mape i kataloge otoka Hvara.
Vladko Lozić, iz FKZ

Izložba fotografija Snježane Požar

Prodaja slika Online

Tekstovi i fotografije na ovoj stranici vlasništvo su njihovih autora i nije dopušteno njihovo skidanje i upotreba bez odobrenja autora i bez navođenja linka stranice kao izvora.