Samostalna izložba Ota Rimelea: "More, nebo i ljestve"

Samostalna izložba Ota Rimelea:

vrijeme: 28.08.2020. - 11.09.2020.
mjesto:Galerija Alvona, Giuseppine Martinuzzi 15, Labin

Serija od dvanaest akvarelnih listova pod nazivom „More, nebo i ljestve“, realizirana u kolovozu 2020. godine, stvorena je kao intimna apoteoza osjećaja, razmišljanja o prirodi i mjestu čovjeka u ovoj divnoj sveobuhvatnoj stvarnosti Svemira.

Rimeleovo sučeljavanje s krajolikom zapravo je ulazak u one dimenzije stvarnosti koje kroz scenu - gdje se Nebo i Zemlja spajaju u vodoravnoj liniji - nude gledatelju kontemplaciju, konfrontaciju i također prijelaze. Rimeleovi prikazani prizori dramatični su, budući da se autor usredotočuje na prikaz trenutka koji vode iz područja statičnog i prepoznatljivog krajolika u dinamični i intimni doživljaj vremena Prelaženja i Prijelaza. U svojim djelima od univerzalnog prelazi k individualnom i obratno, jer su naši osobni entiteti i odluke građevni blokovi ove najšire cjeline kojoj pripadamo. Rimele kaže, „Naši pojedinačni postupci i misli također su uvijek posvećeni sveprisutnosti Univerzuma. A Svemir (Univerzum) je, unatoč prividnoj nepokretnosti, moguć, živ i aktivan zbog jedinstvenosti individualnih značenja pojedinaca, a svatko od nas na neki način doprinosi. I to se računa. "
Dr. Marjeta Ciglenečki prepoznaje umjetničku uzvišenu komunikaciju s pojedincem kao most koji gledatelju daje unutarnji uvid: „Mnoga Rimeleova javna izlaganja mogu se opisati jednostavno lijepima, ako, naravno, slijedimo Plotinusovu interpretaciju Ljepote i zajedno s njim vjerujemo da promatranje Ljepote čini lijepim i onoga koji tu ljepotu promatra.“

Oto Rimele (Maribor, 1962.) slikar je, autor prostornih i zvučnih ambijenata, istraživač mentalnih dimenzija likovne ekspresije i zvuka. Nakon završetka dodiplomskog (1990.) i magistarskog (1992.) studija na Akademiji likovnih umjetnosti u Ljubljani, zapravo je cijeli svoj kreativni put posvetio istraživanju slikarske komunikacije i fenomena likovnih izražajnih mogućnosti.
Nedavno je Oto Rimele predstavio svoje samostalne izložbe u New Yorku (Pratt Institute, 2019), Beču (Korotan Gallery, 2018), Berlinu (Galerie B1, Schönberg) i Mariboru (bivša Minoritska crkva, 2018). U 2016. i 2017. godini sudjelovao je na skupnoj izložbi u Parizu u Carrousel du Louvre. Svoje kreativno iskustvo prenosio je studentima na Sveučilištu u Mariboru dugi niz godina.

Izvor: https://www.facebook.com/events/725306691362129/

Prodaja slika Online

Tekstovi i fotografije na ovoj stranici vlasništvo su njihovih autora i nije dopušteno njihovo skidanje i upotreba bez odobrenja autora i bez navođenja linka stranice kao izvora.