Goranska kiparska radionica Lokve: Poziv na izlaganje

Izložba u spilji Lokvarki IV, Noć Muzeja 2021

Goranska kiparska radionica Lokve: Poziv na izlaganje
Goranska kiparska radionica Lokve poziva umjetnike na sudjelovanje na skupnoj izložbi Izložba u spilji Lokvarki IV, koja se već četvrtu godinu za redom organizira u jedinstvenom ambijentu geomorfološkog spomenika prirode – u spilji Lokvarki.
Na poziv se mogu prijaviti sva djela vizualne umjetnosti, neovisno o mediju izvedbe: od klasičnih likovnih tehnika do performansa, instalacija, site-specific instalacija...
Izložba će se u organizaciji Goranske kiparske radionice Lokve održati krajem siječnja 2021. godine u spilji Lokvarki u Lokvama, Gorski kotar, povodom manifestacije Noć muzeja 2021.

Rok prijave je 21. Rujan 2020.

Goranska kiparska radionica Lokve, sa središtem u Lokvama, djeluje od 1979. godine i jedna je od najstarijih likovnih kolonija na otvorenom u Hrvatskoj, te jedna od rijetkih tradicionalno posvećenih mediju drva.
U suradnji s Općinom Lokve pridružila se od 2018. manifestaciji Noć muzeja, inauguriravši specifičnu skupnu izložbu koja se održava u jedinstvenom ambijentu spomenika prirode – u spilji Lokvarki. Koncept se odnosi na promoviranje autora/ica mlađe i srednje generacije, iako je izlaganje otvoreno i dostupno svim umjetnicima, neovisno o dobi. Odaziv publike i posjećenost izložbe prošlih godina bila je izvrsna.
S obzirom na specifičnost postava eksponata u spilji, koji se primarno odnosi na poštivanje vrijednosti i ljepote spomenika prirode, uvjeti očuvanja i zaštite spilje Lokvarke jedan su od ključnih prioriteta pri odabiru radova za izlaganje. Ovi kriteriji odnose se na uporabu odgovarajuće i propisane rasvjete, korištenje netoksičnih materijala pri izradi eksponata, postavljanje radova na način koji ne oštećuje spilju, primjerice, zabranjeno je išta zabijati i intervenirati u stijenke spilje…

Izvor: https://www.facebook.com/Goranska-kiparska-radionica-Lokve-2272228816398008

Prodaja slika Online

Tekstovi i fotografije na ovoj stranici vlasništvo su njihovih autora i nije dopušteno njihovo skidanje i upotreba bez odobrenja autora i bez navođenja linka stranice kao izvora.