Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

INFRARED ART – UMJETNOST BUDUĆNOSTI

INFRARED ART – UMJETNOST BUDUĆNOSTI

U Noći muzeja u Galeriji Sveti Ivan Zelina." Infrared Art spoj umjetnosti i tehnologije." Slike akademske slikarice Nade Žiljak rađene su u inovativnoj metodi stvaranja jedinstvene slike dvostruke pojavnosti – jedne vidljive prostim okom na dnevnom svjetlu, a druge vidljive na infracrvenoj valnoj duljini tek pomoću infracrvene kamere. Taj novi način slikanja pokrenuo je i istraživanja tonova standardnih boja i pigmenata koja se koriste u umjetničkom slikarstvu, a razlikuju se po svojstvu apsorpcije infracrvenog svjetla To je slikanje dviju slika u povezanom sloju koje sadrže različite vizualne informacije u vidljivom i bliskom infracrvenom spektru.

INFRARED ART – UMJETNOST BUDUĆNOSTI


Svaka od slikarskih boja može se napraviti na bezbroj načina, a da zadrži isto svojstvo apsorpcije svjetla u vidnom spektru ljudskoga oka, a potpuno drugačija svojstva u bliskom infracrvenom području. Na taj način može se na jednoj podlozi slikati dvostruku sliku. Ta metoda koju je prva u svoje slikarstvo ugradila hrvatska ak. slikarica i grafičarka Nada Žiljak temelje se na Infrared teoriji koju je razvio dr. sc. Vilko Žiljak sa svojim timom u kojem su dr. sc. profesori: Jana Žiljak Gršić, Ivana Žiljak Stanimirović i Klaudio Pap s Grafičkog fakulteta stvorivši tako novu vrstu slikarstva novim načinom slikanja.
Izložba u Galeriji Sveti Ivan Zelina napravljena je virtualno ali se slike Nade Žiljak mogu razledati i fizički uz stroge epidemiološke mjere tako da u galeriji istodobno može biti samo pet posjetitelja.

www.galerija.ziljak.hr

Pripremio: Tomislav Radić

Prodaja slika Online

Tekstovi i fotografije na ovoj stranici vlasništvo su njihovih autora i nije dopušteno njihovo skidanje i upotreba bez odobrenja autora i bez navođenja linka stranice kao izvora.

© 2013 Ludvig dizajn. All Rights Reserved.

NAVIGACIJA