Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Izložba Murtić 100

Izložba Murtić 100

U povodu 100. godišnjice rođenja Ede Murtića velikana hrvatskog apstraktnog slikarstva svjetskog glasa u Meštrovićevom paviljonu u Domu hrvatskih likovnih umjetnika (Dom HDLU) u Zagrebu 25.5.2021.otvorena je izložba koja će svojim opusom ponovno iznenaditi, oduševiti i inspirirati posjetitelje.

Do 18. srpnja posjetitelji će moći pogledati više od 100 djela Ede Murtića.
Projekt uključuje i niz drugih događanja –međunarodni simpozij Gesta i sloboda, koji će se održati u Zagrebu i Rovinju u lipnju 2021.,izložbu Nova apstrakcija u Laubi u Zagrebu, kući za ljude i umjetnost od 1. do 10. lipnja 2021. te niz popratnih događanja (reinterpretacija Murtića kroz street-art na nekoliko lokacija u Zagrebu, radionice za djecu i odrasle, stručna vodstva, prilagođena za djecu s popratnim radnim materijalima i izrada taktilne slike kako bi se umjetnost približila slijepim i slabovidnim osobama.

Izložba Murtić 100 u Domu hrvatskih likovnih umjetnika (Meštrovićev paviljon) postavljena je pod umjetničkim vodstvom Branka Franceschija, ravnatelja Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti.

Pripremio: Tomislav Radić

 

 

Prodaja slika Online

Tekstovi i fotografije na ovoj stranici vlasništvo su njihovih autora i nije dopušteno njihovo skidanje i upotreba bez odobrenja autora i bez navođenja linka stranice kao izvora.

© 2013 Ludvig dizajn. All Rights Reserved.

NAVIGACIJA