Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Likovna kolonija Dubrava 2021

 

mjesto: galerija Kontrast, Dubrava 51a, Zagreb
vrijeme: 13. rujna 2021 u 18 sati

 

Likovna kolonija Dubrava 2021

Hrvatska udruga kreativnih amatera je i ove godine održala sada već tradicionalnu Likovnu koloniju Dubrava u zajedničkoj suradnji sa Narodnim sveučilištem Dubrava. Sudjelovalo je 24 slikara i naslikano je 34 slike. Prostor ispred Kulturnog centra je idealan za cjelodnevni rad vani, jer ima hlad, ima nadstrešnicu, ima svu ostalu infrastrukturu na raspolaganju a ono najvažnije, imamo sjajnu suradnju sa svim djelatnicima NS Dubrava, bez kojih mnogo toga ne bi bilo izvedivo.

 

Radna atmosfera je bila poletna, društvo složno i homogeno, svi su imali potrebno umjetničko nadahnuće, sve je bilo popraćeno svim potrebnim materijalima i provijantima pa je postignut najvažniji cilj: vidljivost rada kako naše udruge tako i KC Dubrava, poticaj slučajnim prolaznicima za interes prema slikarstvu.

 

Tema slikanja nije bila strogo određena iako je tendencija za motivima iz Dubrave, pa je u tom smislu naslikana crkva sv. Mihaela, koja je prva i najstarija crkva u Dubravi, najnovija crkva u Dubravi, crkva pape Ivana 23, te nekoliko starih kuća u Dubravi (koje neće još dugo…) . Naslikano je mnogo lijepih i vrijednih slika koje će, nadamo se, ukrašavati domove budućih vlasnika.

 

Na koloniji su sudjelovali većinom članovi HUKA-e, te nekoliko vrijednih simpatizera i dugogodišnjih suradnika s našom udrugom. Posebna vrijednost ove kolonije je da je sudjelovalo čak devet slikara sa područja Dubrave (skoro 40%), što je za svaku pohvalu i samim time pokazuje koliko je umjetnost i kreativnost zastupljena u Dubravi. Mnogo toga dugujemo upravo KC Dubrava koji neumorno radi na pružanju široke lepeze kreativnih radionica s naglaskom na stalnoj školi slikanja a što je urodilo plodom, pa ima sve više vrijednih slikara.

 

Sve to i jest cilj rada i naše udruge, promovirati kreativnost kao najveću snagu u liječenju depresije, bolesti i apatije zbog starosti, neimaštine i drugih nepogoda, a poglavito ovih novih nevolja s nemilim virusom.

Kreativnost je nemoguće potrošiti, što je više koristiš, više je imaš.

 

Verica Kovač

 

  • 17. robert hinkelman, mirno jezero, ulje na platnu, 5060 cm
  • 16. verica kovač, lektira, akril na platnu 60x80 cm
  • 19. ana bubić, jedanajstica, akril na platnu. 50x70 cm
  • 1. irena sara mraz, crkva sv. mihaela, akril na platnu, 50x60 cm
  • img_8365
  • 28. ljiljana tršan, crkva ivana xxiii pape, akril na platnu 50x60
  • img_8367
  • img_8356

Prodaja slika Online

Tekstovi i fotografije na ovoj stranici vlasništvo su njihovih autora i nije dopušteno njihovo skidanje i upotreba bez odobrenja autora i bez navođenja linka stranice kao izvora.

© 2013 Ludvig dizajn. All Rights Reserved.

NAVIGACIJA