Izložba digitalne fotografije Katarine Stević Titović "Fotografija u nadrealizmu"

vrijeme: 10. 06. 2022g u 19 sati
mjesto: Mjesni odbor Maksimir, Barutanski breg 5, Zagreb

Izložba digitalne fotografije Katarine Stević Titović

https://www.ludvig-designe.com/katarina-stevic-titovic

Promatrajući umjetnost, znamo kako je cijenjena zbog svoje estetske vrijednosti ili emocionalnog utjecaja na promatrača.
Dok je fotografija definirana načinom na koji se svjetlost hvata na ravnoj ravnini i bilježi kroz trenutak u vremenu, digitalna fotografija umjetniku daje nebrojene mogućnosti umjetničkog izričaja.

Fotografija traži od umjetnika da bude na lokaciji stvaranja, mora biti određeni prikaz stvarnosti.
Kreativna strana digitalne fotografije utjecaj je osobnog doživljaja fotografa te njegovog trenutačnog raspoloženja i umješnost rada u određenim programima obrade fotografije koji, uglavnom, nastaju kao jedinstveni i neponovljivi produkt trenutka umjetničkog nadahnuća.

U radu Katarine Stević Titović zamjenjiva je scena i umjetnička vizija koja se mijenjala se od jednog do drugog rada na fotografiji čak i kada su predstavljeni na istom mjestu istog dana. Fotografija kao baza obrade, pri nastajanju art digitalne fotografije, može biti u svakom novom uratku nešto novo, neka "faza". Konačne slike su cijenjene zbog njihove kvalitete, a umjetnici zbog svoje konceptualizacije, izražavanje detalja, i kvalitete sposobnosti. Autorica ima izražajnu i bogatu maštu koja je uz umješnost korištenja programa digitalne fotografije donosi art ugodu očima svakog promatrača. Vještina koju posjeduje iza kamere, u naknadnoj obradi samo pomažu stvaranju njene umjetnosti.

Osvrt napisao: Stjepan Wershansky

Prodaja slika Online

Tekstovi i fotografije na ovoj stranici vlasništvo su njihovih autora i nije dopušteno njihovo skidanje i upotreba bez odobrenja autora i bez navođenja linka stranice kao izvora.