Otvorenje izložbe “Gorka slika”

S velikim veseljem Vas pozivamo na otvorenje grupne žirirane izložbe GORKA SLIKA u ponedjeljak 13. ožujka s početkom u 18 sati u prostoru Udruge Artoratorij (Matije Gupca 3, Vrbovec).
Nadamo se da ćete svojim dolaskom uveličati otvorenje izložbe.

Otvorenje izložbe “Gorka slika”

Povodom 150. obljetnice rođenja jedne od najčitanijih književnica, prve profesionalne političke novinarke i pionirke feminizma u Hrvatskoj, Marije Jurić Zagorke, osmišljena je grupna žirirana izložba inspirirana Zagorkinim djelovanjem i osebujnim životom naziva „Gorka slika“ u organizaciji udruge Artoratorij. Kroz prizmu Zagorkinog lika i djela, njenog izazovnog životnog puta i iznimnog književnog i novinarskog opusa te feminističkog djelovanja kao polazišnih točaka za vlastitu likovnu interpretaciju, umjetnici su stvorili vlastita likovna djela s motivom ili atmosferom gorčine, ogorčenosti, tuge, samoće, bijesa, čežnje.

Stručni žiri u sastavu Tina Rajić, kustosica izložbe, mag.hist.art.; Verena Jakuš, osnivačica i predsjednica Udruge Artoratorij, mag.art. i Ivan Mak, suosnivač i tajnik Udruge Artoratorij, mag.educ.art. odabrao je 7 od ukupno 11 prijavljenih mladih autora do 35 godina s područja cijele RH za sudjelovanje na grupnoj izložbi GORKA SLIKA. Na izložbi sudjeluju: Marija Petrović, Iva Japec, Luce Lukačić, Anita Kos, Ivan Kopp, Antonija Belovari i Tomislav Šilipetar. Uz odabrane autore izlažu i pozvani autori: Valerija Jakuš i Petar Popijač.

Izložba ostaje otvorena do 07. travnja.

Izložba je realizirana u sklopu godišnjeg Izložbenog programa Udruge Artoratorij. Izložbeni program u 2023. godini provodi se uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Zagrebačke županije i Grada Vrbovca.

Prodaja slika Online

Tekstovi i fotografije na ovoj stranici vlasništvo su njihovih autora i nije dopušteno njihovo skidanje i upotreba bez odobrenja autora i bez navođenja linka stranice kao izvora.