8. MEĐUNARODNI ZRINSKI ART FESTIVAL

Zrinski ART festival

TRASH ART
Viziji boljeg svijeta nasuprot stoji nemoć da se išta promijeni i taj dualizam iz potrebe za aktivizmom i spoznaja druge realnosti stvorila je pokret TRASH ARTA.
Spašavajmo oceane, očistimo svoju okolinu od smeća – stvorimo od smeća umjetnost! Taj poziv umjetnicima na reciklažu, da od svega okolnog bačenog viška stvore art traje već posvuda u svijetu!
Da papirima, plastici, krpama, nepovratnim bocama, metalu itd. daju novi smisao, novu vrijednost.

Još od vremena POP-ARTA šezdesetih godina 20. stoljeća umjetnici su osvještavali društvo i upozoravali na galopirajuće stanje pretjerane proizvodnje i bacanja nepopravljivih predmeta i goleme količine ambalaže.
Pokret TRASH ART na koji se oslanja ovaj Zrinski art festival nadograđuje se na popularnu umjetnost i pod nazivom POP UP, ponovo zove umjetnike na buđenje savijesti društva, koja bi morala doprijeti do masovnih proizvođača i dizajnera, jer jedino se tamo stvar može promijeniti na bolje. Ali svaka kap čini slap!

TRASH ART računa s brut-artom, humorom i zabavom, kao i borbenom ironijom kojom se suprotstavlja društvu koje nudi novi prostor cripto-artu i stvaranju virtualnog svijeta nematerijalnosti, robotizaciji i otuđenosti.

TRASH ART i njegovi poklonici širom svijeta kupuju predmete na buvljacima, oblače se u second hand shopovima, njeguju nasljeđivanje i teže skromnosti nepotrošačke ere.
Ipak samo ponajbolji umjetnici mogu u nužnosti kiča, i smeća kojeg je puno previše, u skrpanim materijalima i reciklažnim konstrukcijama, prebroditi trend dobrodošlog i potrebnog svjetskog aktivizma i uz etičnost postupka pridonijeti estetskom užitku. Na Zrinski art festivalu očekujemo u znaku TRASH ARTA one ponajbolje!
Mr.sc. Branka Hlevnjak, Prof. povijesti umjetnosti, likovna kritičarka
VRIJEME ODRŽAVANJA FESTIVALA:
07. rujan 2023. - 09. rujan 2023.
TRAJANJE IZLOŽBE:
03.rujan 2023. - 30. rujan 2023.
ORGANIZATORI:
Bast-Art, Muzej Međimurja Čakovec, Centar za kulturu Čakovec
POKROVITELJI:
Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Čakovec, HEP
MJESTO ODRŽAVANJA:
Muzeja Međimurja Čakovec – Stari grad Čakovec (izložbeni prostori, atrij, podrumske prostorije, travnati plato oko Starog grada, prostorije vanjske fortifikacije), ukupno 1500 m² unutrašnjeg i vanjskog prostora Centar za kulturu Čakove
Izvor: Facebook

Prodaja slika Online

Tekstovi i fotografije na ovoj stranici vlasništvo su njihovih autora i nije dopušteno njihovo skidanje i upotreba bez odobrenja autora i bez navođenja linka stranice kao izvora.