Natječaj za 8. Zagrebački ljetni likovni salon 2024 sa temom "Sanjam bolji svijet"


natjecaj 8

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Zagreb osmu godinu zaredom organizira ”Zagrebački ljetni likovni salon”, koji će se održati u srpnju 2024. u Galeriji Kontrast (Kulturni centar, Dubrava 51 a, Zagreb), pod nazivom ”8. Zagrebački ljetni likovni salon 2024 – Sanjam bolji svijet”. Osim ‘realne’ izložbe u galeriji Kontrast, na 8. Zagrebačkom ljetnom likovnom salonu imati ćemo i veliku prateću virtualnu izložbu na portalu ”Zagrebački likovni umjetnici”, na kojoj ćemo, uz autore koji izlažu u Galeriji Kontrast, predstaviti i radove svih ostalih umjetnika čiji rad odgovara konceptu salona, a koji zbog prostornih ograničenja nisu stali na ‘realnu’ izložbu u galeriji Kontrast.

I ove godine osim članova HDLU Zagreb, na izložbu pozivamo umjetnike iz drugih umjetničkih udruga u Zagrebu i zagrebačkoj županiji, a također i umjetnike koji nisu članovi strukovnih udruga, ali njihova djela odgovaraju konceptu izložbe. Umjetnici iz Zagreba i zagrebačke županije imati će prednost na ‘realnoj’ izložbi, a na prateću virtualnu izložbu mogu se javiti umjetnici iz svih dijelova Hrvatske, ali i umjetnici iz regije!

Koncept: u 2024. godini tema 8. Zagrebačkog ljetnog likovnog salona biti će ”Sanjam bolji svijet”, te bismo pozvali likovne umjetnike da nam predlože svoje radove sa osvrtom na čovjekov odnos prema prirodi i svemu onome što nas nadahnjuje da u svom okruženju razvijamo vrijednosti čovjekoljublja, tolerancije, ljubavi prema djeci, prirodi, životinjama, različitim kulturama i narodima, kroz individualne kreativne pristupe koji povezuju umjetničku imaginaciju sa realno prizemljenim vizionarstvom i nadama usmjerenim u ostvarivanje svih čovjekovih potencijala. Svijet bez nasilja, prostori osobnih sloboda, ljubav u svim njezinim manifestacijama, duhovni izazovi čovjeka, pobjeda nad usamljenošću, nova otkrića, futurističke vizije, kultura povezivanja i poštivanja različitosti, svijest o planeti kao zajedničkom domu svih živih bića, neraskidivo povezanih u mreži života – sve to bismo postavili kao problemske teme za likovne umjetnike, na koje bi se oni referirali sa svojim likovnim radovima.

Dozvoljeni su svi pristupi i likovne tehnike na slikama, crtežima i grafikama, koje bi trebale biti opremljene da se mogu postaviti u galerijskom prostoru na visilicama, sa ograničenjem da širina radova ne bi trebala biti veća od 80 cm, zbog postava radova na izložbenim panoima u Galeriji Kontrast.

Na mail udruge Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. treba poslati fotografije do pet radova u jpg. formatu i većoj rezoluciji (300 dpi) u attachmentu maila, uz opis radova: naziv rada, tehniku, dimenzije i godinu nastanka rada. Također je potrebno poslati kratku strukovnu biografiju sa opisom dosadašnjeg umjetničkog obrazovanja i/ili djelovanja autora. Zadnji rok za podnošenje prijedloga je 18. svibanj 2024. 

Po završetku natječaja, u roku od desetak dana, svi autori dobiti će obavijest na svoju e-mail adresu o tome tko je odabran za izlaganje na ‘realnoj’ izložbi u galeriji Kontrast i za sudjelovanje na pratećoj virtualnoj izložbi. Pristupom na ovaj natječaj, dajete dozvolu udruzi HDLU Zagreb ukoliko vaši radovi budu odabrani za izložbu, da se mogu slobodno predstavljati, uz navođenje imena rada i autora, u promotivnim materijalima izložbe, medijima i na društvenim mrežama.

Na izložbi nema kotizacije i svi autori dobiti će svoje besplatne primjerke kataloga na postavljanju, odnosno otvorenju izložbe, početkom srpnja 2024. godine u Galeriji Kontrast, te će mailom dobiti link i na prateću virtualnu izložbu.

Po završetku izložbe, slike se trebaju osobno preuzeti prilikom skidanja izložbe, HDLU Zagreb ne snosi obavezu slanja radova poštom. U vezi svih dodatnih informacija, možete se obratiti na mail udruge.

Izvor:  https://hdlu-zagreb.hr/

Prodaja slika Online

Tekstovi i fotografije na ovoj stranici vlasništvo su njihovih autora i nije dopušteno njihovo skidanje i upotreba bez odobrenja autora i bez navođenja linka stranice kao izvora.