Izložba Mirjane Marović

vrijeme: 5. travnja 2024. u 12 sati
mjesto: Knjižnica Kajfešov brijeg, Ulica grada Gualdo Tadino 4, Zagreb
mirjana marovic

Mirjana Marović rođena je 1967. godine u Splitu. U Zagrebu živi od 1986. godine, kad upisuje Akademiju likovnih umjetnosti. Diplomirala je na Nastavničkom odjelu ALU u Zagrebu 1993. godine. Bila je stipendistica Peggy Guggenheim Collection u Veneciji 1996. godine. Magistrirala je na Odsjeku za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu 2001. godine, sa temom ”Djela Palme Mlađega u Hrvatskoj i njihovo restauriranje”. Radila je kao konzervatorica za pokretna kulturna dobra u Ministarstvu kulture, Konzervatorskom odjelu u Splitu od 2001. do 2005. godine.

Od 2005. godine do danas radi kao profesorica likovne kulture u Zagrebu. Godine 2004. u Italiji u Firenci otkrila je i povezala s Hrvatskom jednu od najznačajnijih svjetskih institucija za proučavanje povijesnog tekstila i svile, Fondazione Arte della Seta Lisio, u kojoj se specijalistički usavršava od tada do danas. Ilustrirala je crtežima dvije knjige svojega oca, klasika hrvatske književnosti, Tonča Petrasova Marovića: Ča triba govorit, Školska knjiga, Zagreb 1975. i Job u bolnici, Hrvatska sveučilišna naklada, Zagreb 1992. Članica je Hrvatske udruge likovnih umjetnika iz Splita od 1995. godine, Udruge hrvatskih učitelja likovne izobrazbe iz Zagreba od 2007. godine i Hrvatskog društva likovnih umjetnika Zagreb od 2021. godine. Izlagala je na 15 samostalnih i 26 skupnih žiriranih izložbi.

Izvorhttps://hdlu-zagreb.hr/

Prodaja slika Online

Tekstovi i fotografije na ovoj stranici vlasništvo su njihovih autora i nije dopušteno njihovo skidanje i upotreba bez odobrenja autora i bez navođenja linka stranice kao izvora.