Međunarodna izložba ilustracija 'Voli me, ne voli me' u Istanbulu

U -1 Galeriji u Istanbulu, u četvrtak je otvorena međunarodna izložba ilustracija 'Voli me, ne voli me', na kojoj svoje radove izlaže petnaest hrvatskih, devet bosanskohercegovačkih i četiri turska autora. Autorica projekta je Ana Đokić

'U ovo vrijeme, i na ovom mjestu, posebno je bitna poruka ljubavi koju svi možemo uputiti jedni drugima bez obzira na to tko smo i odakle dolazimo', izjavila je na otvorenju Lale Platin, turska suorganizatorica izložbe.

O tome je li teško kistom i bojama oslikati ljubav i sve ono što ljubav podrazumijeva govorile su prisutne autorice Aleksandra Knežević, Željka Mezić, Sanja, Pribić, Edisa Čišić, Gülay Yüksel i İrma Zmiric Çetinkaya. Kako glasi diplomatski odgovor na pitanje što je ljubav i koje su sličnosti a koje razlike između posla diplomata i umjetnika, govorili su Mario Zadro, otpravnik poslova Veleposlanstva Hrvatke u Ankari, Igor Mirković, glavni konzul u Istanbulu, te Began Muhić generalni konzul Bosne i Hercegovine.

Otvorenju su prisustvovali i studenti Univerziteta likovnih umjetnosti Mimar Sinan iz Istanbula, te umjetnici iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Turske.

'Zanimljivo je da se izložba posvećena ljubavi otvara u Istanbulu istovremeno kada se u ovom gradu koji spaja Europu i Aziju održava svjetski politički samit vezan uz trenutna turbulentna događanja u svijetu. Poruka koju šalju umjetnici jest poruka međusobne tolerancije i ljubavi', zaključila je Ana Đokić, autorica međunarodnog umjetničkog projekta VOLI ME, NE VOLI ME te najavila otvorenje izložbe u Berlinu za prosinac 2015. kada će se projektu priključiti i umjetnici iz Njemačke.

Izvor: http://www.culturenet.hr/default.aspx?id=67568

Prodaja slika Online

Tekstovi i fotografije na ovoj stranici vlasništvo su njihovih autora i nije dopušteno njihovo skidanje i upotreba bez odobrenja autora i bez navođenja linka stranice kao izvora.