Izložba: Jana Winderen OUT OF NORTH!

vrijeme: 14.01.2016. - 24.01.2016.19,00

mjesto: Zagreb; Galerija Bačva, HDLU, Trg žrtava fašizma 16Jana Winderen

Jana Winderen diplomirala je likovnu umjetnost na Goldsmith Collegeu u Londonu, a ima pozadinu u matematici, kemiji i ekologiji riba sa Sveučilišta u Oslu.

Njezina je instalacija bila postavljena u Park Avenue Tunnelu u New Yorku u ljeto 2014. godine i izložena u MoMi, u New Yorku, 2013 godine. Jana je nedavno boravila na umjetničkoj rezidenciji u TBA21 Academy i izlagala je svoj audio-vizualni rad na Touchu. 2011. godine osvojila je nagradu the Golden Nica, Ars Electronica, for Digital Musics & Sound Art. Sa svojim trodimenzionalnim, višekanalnim instalacijama i koncertima nastupala je diljem svijeta.

Trenutno živi i radi u Oslu. Njezini noviji radovi uključuju “The Wanderer” (2015.) za natječajnu izložbu Lorch Schive Art u Trondheimu, “Pasvikdalen” (2015.), narudžbu za festival Sonic Act u Amsterdamu, “Dive” (2014.), narudžbu za New York Department of Transportation za trodimenzionalnu instalaciju u Park Avenue Tunnelu na Manhattanu, “Out of Range” po narudžbi Deutschlandradio, Kultur, Njemačka, (2014.), “Ultrafield” po narudžbi MoMe, The Museum of Modern Art, New York, (2013.), “Water Signal”, po narudžbi Muzeja Guggenheim i Festivala Unsound u New Yorku za projekt Stillspotting, “ultraworld”, prema narudžbi Sound and Music za slušaonicu na BEOPENu na Trafalgar Squareu u Londonu (2012.) Novija izdanja uključuju ograničeno izdanje USB memorije “The Wanderer” (2015.) na Ash International, digitalno preuzimanje “Out of Range” (2014.), 12” gramofonska ploča, “Debris” (2012.), album “Energy Field” (2010.), “Heated: Live in Japan” (2009.), sve na Touchu (UK); audio kazetu “The Noisiest Guys on the Planet” (2009.) na Ash Internationalu (UK); USB memorija, “Ants”; digitalno preuzimanje “Submerged” (2009.), također na Touchu te 7” gramofonsku ploču “Surface Runoff” (2008.) na Autofactu (USA). 
Trenutno radi na novom punom izdanju za Touch (UK), narudžbi za Water and Art Laboratory u Ceanu u Normandiji, te je u procesu izrade naručene zvučne instalacije koja će biti trajno postavljena na otvorenom, “Raft of Ice”, za novu američku ambasadu u Oslu.

Izložba je realizirana uz financijsku potporu Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i sport Grada Zagreba, Norveške ambasade u Zagrebu, Production Network for Electronic Art, Norway, Office for Contempory Art Norway.

Izvor:  http://www.hdlu.hr/

 

Prodaja slika Online

Tekstovi i fotografije na ovoj stranici vlasništvo su njihovih autora i nije dopušteno njihovo skidanje i upotreba bez odobrenja autora i bez navođenja linka stranice kao izvora.