Jasenko Rasol / Distopija

vrijeme: 19.04.2016. - 10.05.2016.

mjesto: Zagreb; Galerija Prozori, Knjižnica S. S. Kranjčevića, Zapoljska 1

jasenko

Od 19. travnja do 10. svibnja, u zagrebačkoj Galeriji Prozori, otvara se izložba fotografija Jasenka Rasola pod nazivom 'Distopija'. Zadnji dan izložbe, 10. svibnja, u sklopu programa 'Razgovori u Prozorima', najavljen je i razgovor umjetnika s Marojem Mrduljašem.

Serija fotografija Jasenka Rasola prikazuje hotelski kompleks Haludovo arhitekta Borisa Magaša u Malinskoj na otoku Krku. Nekadašnji turistički raj, ekskluzivni resort sretno lociran, kako to naglašavuju natpisi iz sedamdesetih godina prošloga stoljeća, tek ' nekoliko milja južno od Trsta i točno nasuprot Venecije' transformirao se do danas u apokaliptični krajolik koji, napušten i devastiran, svjedoči o traljavim ugovorima tranzicijskih privatizacija.

No ne radi se ovdje samo o mutnoj ekonomiji prijelaznih društva već o mogućoj budućoj slici bilo kojega mjesta na jadranskoj obali. Pritom je distopijski prizor razornog sraza invazivne prirode i arhitekture koja se pod njom urušava, metaforička projekcija neravnoteža i asimetričnih odnosa realiteta u kojemu živimo.

Izvor: http://www.kgz.hr

Prodaja slika Online

Tekstovi i fotografije na ovoj stranici vlasništvo su njihovih autora i nije dopušteno njihovo skidanje i upotreba bez odobrenja autora i bez navođenja linka stranice kao izvora.