Buzet, izložba članova Fotokluba Zagreb

Otvorenje izložbe je u subotu, 7. svibnja u 18.30 u Zavičajnom muzeju Buzet, a ostaje otvorena do 28. svibnja 2016.

Buzet

Nastavljajući višegodišnju tradiciju izlaganja u Zavičajnom muzeju u Buzetu, Fotoklub Zagreb ove se godine predstavlja sa šest kolekcija koje su bile izložene u sklopu natječajne klupske izložbe „Kolekcija 2015“.

Zbog ograničenog broja fotografija (24), u Buzetu će šest autora izložiti svoje recentne radove te kroz četiri fotografije, svaki od njih, ispričat će svoju priču. Kolekcija Zvonka Radičanina (Abandoned town, Edge of tomorrow, Long journey, Silence speaks) sumorna je ali vrlo sugestivna dokumentaristička priča o napuštenom i zaboravljenom mjestu negdje usred Katarske pustinje gdje se život pretočio u žalosne, oronule spomenike zametene pijeskom. Čedomil Gros (Cvjetni 1-4) ostaje u Zagrebu i u samom središtu grada pomnim biranjem kadrova i detalja unutar Cvjetnog prolaza konstruira nove zanimljive arhitektonske vizure po mjeri vlastitog senzibiliteta. U kolekciji Davora Bolanta (Klupa 1-4) klupa ima glavnu ulogu.

Tu su četiri klupe na različitim mjestima, prazne, bez ljudi, na skrovitom mjestu ili ispred poznate građevine, romantično, gotovo poetično stopljene s okolinom. Nazivom kolekcije „Maglovita sjećanja“ Neda Rački evocira neke svoje uspomene prelaskom preko različitih mostova koji su ovdje personifikacija susreta, dolazaka i odlazaka.

Magla u kojoj se nazire čovjek samo potencira doživljaj prohujalog vremena. Dvije autorice dale su svojoj mašti na volju i poigrale se u vlastitom domu, jedna bojom, a druga oblicima, stvarajući nove privlačne imaginarne svjetove i zagonetne prizore.

Sandra Truntić (Staklo, stakalce, svjetlost I-IV) finim bojama i svjetlom predstavlja svoju „igru staklenim perlama“, a Valentina Bunić (Paper 1-4), spretno izrezan običan papir, svjetlom, sjenom i neobičnim kutevima snimanja, pretvara u fantastične apstraktne oblike.

Neda Rački

Prodaja slika Online

Tekstovi i fotografije na ovoj stranici vlasništvo su njihovih autora i nije dopušteno njihovo skidanje i upotreba bez odobrenja autora i bez navođenja linka stranice kao izvora.