Izložba Ines Kotarac - Myself

vrijeme: 05.05.2016. - 12.05.2016.20:00

mjesto: Galerija Praktika, Klub Kocka, Dom mladih, Ulica Slobode 28, Split

Myself

Izložba naziva “Myself” autorice Ines Kotarac donosi novi ciklus fotografija nastao u posljednje četiri godine. U djelima autoreprezentacijskog i intimnog karaktera, portretima i aktovima koji će biti izloženi na splitskoj izložbi Tanja Špoljar, autorica teksta koji prati izložbu, iščitava krhkost, nježnost i autoerotizam, ali im i daje i politički predznak.

- Tijelo i reprezentacija vlastitosti intimna je, ali i politička priča gdje “ono postaje mjesto zahtjeva za subjektivitetom”. Autorica se kroz fotografije predstavlja (nije predstavljena), preuzima ulogu aktivnog aktera i ja ih svakako iščitavam kao prilog feminističkim iskazima i propitivanju rodnih uloga. Kao što je Tereza de Lauretis napisala subjektivitet ima centralnu ulogu u feminističkoj politici i to u najmanje dva smisla. Prvi se odnosi na ispitivanje načina na koje su žene podvrgnute/potčinjene maskulinističkim definicijama ženskosti; drugi je istraživanje ženskog otpora procesima disciplinovanja, potraga za ženama kao samosvojnim subjektima”. Izlažući svoje tijelo autorica dekonstruira granice privatnog i javnog, maskulinog i femininog, života i umjetnosti, sebe i mnogih sebe. - iz teksta kataloga.

zložba će biti otvorena u četvrtak 5. svibnja u 20 sati galeriji Praktika, Klub Kocka, Dom mladih, Ulica Slobode 28, Split. Izložba je organizirana u sklopu ciklusa queerIZLOŽBE u organizaciji kolektiva queerANarchive. Izložba se može razgledati svakog radnog dana od 18 do 21 sat, do 12. svibnja.

Prodaja slika Online

Tekstovi i fotografije na ovoj stranici vlasništvo su njihovih autora i nije dopušteno njihovo skidanje i upotreba bez odobrenja autora i bez navođenja linka stranice kao izvora.