Natječaj „Nagrada za mlade umjetnice/ke Red Carpet Croatia 2016“

Hrvatski muzej turizma partner je projekta Crveni tepih, najveće austrijske međunarodne nagrade za mlade umjetnice i umjetnike. Svrha natječaja je promocija mladih umjetnica i umjetnika u zemlji i inozemstvu.

Red Carpet

Od troje umjetnika/ca Red Carpet otkupljuje za svoj fundus po jedno umjetničko djelo u vrijednosti od 800 EUR (što je istovremeno novčana nagrada). Nagrađena umjetnička djela biti će prezentirana i izložena na izložbi Red Carpet (zajedno s Bečkim umjetninama iz fundusa Red Carpet) u sklopu Bečkog tjedna u rujnu 2016. u Umjetničkom paviljonu “Juraj Šporer” u Opatiji, a potom kreću na izložbu Red Carpeta u New York, koju će otvoriti austrijski predsjednik Heinz Fischer.

Sudjelovati mogu:

- studenti/ce i apsolvetni/ce umjetničkih akademija u Hrvatskoj

- amateri (koji još nisu napunili 35. godinu života) iz Hrvatske koji mogu dokazati da su priznati umjetnici (dokaz o sudjelovanju na izložbama, priznanja, nagrade)

Predaja materijala (isključivo digitalno):

- životopis sa slikom, umjetnička izobrazba, popis radova/ izložbi/ nagrada, itd.

- fotografije najmanje pet radova u vrijednosti od 500 EUR (naslov rada, dimenzije, materijal, tehnika, godina, ako je nagrađeno djelo onda ime i detalji nagrade).

- poslati sve kao pdf-file (maksimalno 4 MB). Imenovati file na ovaj način: „Prezime-ime-grad“ i poslati na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Rok za predaju materijala: 31.07.2016.

Prodaja slika Online

Tekstovi i fotografije na ovoj stranici vlasništvo su njihovih autora i nije dopušteno njihovo skidanje i upotreba bez odobrenja autora i bez navođenja linka stranice kao izvora.