Izložba Željka Jančića Zeca "Sloboda"

vrijeme: 15.11.206 u 17 sati

mjesto: Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek - Austrijska čitaonica, Europska avenija 24, Osijek

Izložba Željka Jančića Zeca

Zeljko Jancic Zec Riječki umjetnik rođen 1969, obrazovao se u Amsterdamu Hogeschool voor de Kunsten, a danas živi i stvara između rodnoga grada i Beča. Inicijalno performativni umjetnik nakon različitih ekspresivnih razvojnih faza, kao i istraživanja materijala, započinje transponiranjem odnosa svijeta pozornice i onog vizualne umjetnosti.

Zec gledatelju podastire znakove nudeći prostor interpretacije i razmjene; time što reducira “realnost” na ono što “odražava” i “reflektira” kao viziju naših misli. Stvarajući ilustrativna djela, u kojima prije svega dominira temat čovjeka, obrađuje jedno od primarnih i univerzalnih životnih motiva – slobodu.

Njegov stil karakterizira izraziti kolorizam i statično-monumentalne kompozicije. Kroz kompaktnu voluminoznost, akumuliranih geometrijskih formi,sjedinjuje svoja iskustva i šalje poruke vezane za problematiku egzistencije po kojima je postao poznat ne samo diljem Europe već i preko oceana.

Ne bi li konstruirao objekte koji potiču na promišljanje i analizu koristi se apstraktnim formama i kombiniranom tehnikom, te tako na nemirnoj površini nastaju dinamična, snažna djela, različitih doživljaja i razumijevanja plastičnosti volumena u zavisnosti od snage svjetla i ploha. Koristeći primordijalne crteže mitsko-simboličkih značenja u kombinaciji s globalno popularnim naslovima i pjesmama Zec nam otkrila što za njega znači biti slobodan.

Mag. Ania Skrobonja

Prodaja slika Online

Tekstovi i fotografije na ovoj stranici vlasništvo su njihovih autora i nije dopušteno njihovo skidanje i upotreba bez odobrenja autora i bez navođenja linka stranice kao izvora.