Melita Kraus: Ogledalo čudesnoga

vrijeme: 20. travnja od 18:00 do 21:00

mjesto: MSU Zagreb Avenija Dubrovnik 17, 10000 Zagreb, Croatia

Slikarica Melita Kraus vizualnu je prepoznatljivost stekla začudnom maštovitošću koju s jedne strane temelji na židovskoj tradiciji i mitologiji, a s druge na poniranju u unutarnji svijet, snove, duhovnost. Istraživanje i prihvaćanje duhovnog slikaricu odvodi dalje i dublje u upoznavanje židovske religije u kojoj prepoznaje svoju životnu filozofiju i korijene. Intenzivno traganje i promišljanje o pripadnosti u središte interesa dovodi pitanje identiteta koji je glavni nositelj simbolike većine njezinih radova. Iščitavajući vjersku židovsku simboliku stvara serije radova inspirirane legendama.

Melita Kraus: Ogledalo čudesnoga

Melita Kraus je autodidaktkinja, umjetnica bez akademskog likovnog obrazovanja, a njezino stvaralaštvo možemo svrstati u umjetnost koju struka naziva marginalnom. Marginalna umjetnost naziva se još i art brut, a možemo je okarakterizirati kao iskonsku, slobodnu, kao umjetnost bez predumišljaja.

Prodaja slika Online

Tekstovi i fotografije na ovoj stranici vlasništvo su njihovih autora i nije dopušteno njihovo skidanje i upotreba bez odobrenja autora i bez navođenja linka stranice kao izvora.