Otvorenje izložbe Božica Dea Matasić : Vreće Bez Dna 1

vrijeme: 04.05.2017. - 15.05.2017.

vrijeme: 04.05.2017. - 15.05.2017. mjesto: Zagreb; Gliptoteka HAZU, Medvedgradska 2

Pod pokroviteljstvom Hrvatske autorske agencije Božica Dea Matasić u Gliptoteci predstavlja seriju novih digitalnih printeva na platnu većih formata.

Izložba se tematski nadovezuje na rad "Vreća bez dna" s izložbe T-ht, (MSU Zagreb, 2016.) i predstavlja prvi dio izložbenog diptiha koji će upotpuniti završna izložba ambijentalnih skulptura 'Vreće bez dna 2' koja će se otvoriti 23. 5. 2017. u Galeriji Bačva, HDLU.

Božica Dea Matasić

Naslovi "Vreće bez dna 1" i "Vreće bez dna 2" odnose se na dvije komponente serije u kojoj se digitalne grafičke simulacije i ambijentalne skulpture nadovezuju kroz motiv potrošačke kartonske vreće, koju autorica metaforično povezuje se idejom životnog okvira i društvenog poretka.

Autorica kritički predočava duh potrošačkog ozračja suvremenog svijeta na način da odmjerava skalu odnosa između promatrača i hiperboliziranih vreća, kroz što se otkriva komentar o poziciji subjekta unutar jedinstvenog sustava globalne ekonomije i prevlasti tržišnog diktata neutaživosti. Serija digitalnih slika "Vreće bez dna 1" prema računalnim trodimenzionalnim modelima ambijentalnih skulptura, formalno je hibridna tvorevina zbog iskoraka virtualnih simulacija u galerijski prostor, unutar kojeg se prepoznaje njihova jasna arhitektonska metaforičnost.

Prodaja slika Online

Tekstovi i fotografije na ovoj stranici vlasništvo su njihovih autora i nije dopušteno njihovo skidanje i upotreba bez odobrenja autora i bez navođenja linka stranice kao izvora.