Izložba "Forvm Naronitanvm" u Splitu

vrijeme: 05.05.2017.

mjesto: Split; Galerija Dioklecijan, Dioklecijanova bb

Ova tematska izložba je dio niza događanja, kojima Arheološki muzej Narona obilježava 10 godina rada Muzeja kao samostalne institucije.

Forvm Naronitanvm

Izložbom su predstavljeni rezultati sustavnih arheoloških iskopavanja na lokalitetima Forum i Gornje njive u Vidu, koja su provedena u razdoblju 1993. – 2001. godine pod vodstvom prof. dr. sc. Emilija Marina, tadašnjega ravnatelja Arheološkog muzeja – Split. Kronologija istraživanja i različite vremenske faze života na tim lokalitetima prikazani su tlocrtima terena, fotografijama nastalim tijekom istraživanja, crtežima predmeta te 3D rekonstrukcijama arhitekture i pokretnih arheoloških nalaza datiranih od 2. st. pr. Kr. do sredine 9. st. po. Kr.

Postav prati i videoprojekcija koja predstavlja svojevrstan hod kroz povijest Narone od rimskoga kasnorepublikanskog razdoblja do ranoga srednjeg vijeka. Autori izložbe su Miroslava Topić i Toni Glučina, a otvorenju će nazočiti i prof. Emilio Marin.

Prodaja slika Online

Tekstovi i fotografije na ovoj stranici vlasništvo su njihovih autora i nije dopušteno njihovo skidanje i upotreba bez odobrenja autora i bez navođenja linka stranice kao izvora.

NAVIGACIJA