Izložba slika Josipa Rubesa "ZAGORSKI BREGI"

vrijeme: 05. 05. 2017.

mjesto: GRAND HOTEL ROGAŠKA – CRYSTAL HALL ROGAŠKA SLATINA, SLOVENIJA

Josip Rubes, liječnik i dipl. slikar, rođen je 1942 godine u Pavlovčanima kod Jastrebarskog. Od 1972 godine živi u Klokovcu kod KrapinskihToplica. Do umirovljenja 2008 g. radio kao liječnik internist-dijabetolog u Spec. bolnici za medicinsku rehbilitaciju.

JOSIP RUBES

Slikarstvom se bavi od rane mladosti. Desetak godina je najviše slikao krajolike najčešće u tehnici suhog pastela. Imao je preko 70 samostalnih izložbi. Organizator je likovnih izložbi u holu Specijalne bolnice za medicinsku rehabiliaciju. Član je likovnih udruga (HDLU Zagreb, Zlatarska paleta, Grupa 69, HLD) sa kojima je sudjelovao na više od 300 skupnih izložbi. Utemeljitelj je i voditelj likovne sekcije pri KUD-u Zlatko Baloković. Od 2007. uz pejsažno slikarstvo slika apstraktnim stilom i priredio je nekoliko izložbi apstrakcija. 2011 i 2012 g. sudjelovao je na izložbi u New Yorku sa grupom hrvatskih slikara.

JOSIP RUBES

Prodaja slika Online

Tekstovi i fotografije na ovoj stranici vlasništvo su njihovih autora i nije dopušteno njihovo skidanje i upotreba bez odobrenja autora i bez navođenja linka stranice kao izvora.