Izložba Snježane Šimale "Naplavine - naplavljeno ispod neba"

vrijeme: 30.06.2017

mjesto: Caffe bar – galerija LP, Ulica Franje Račkoga 11, Zagreb

Pozivamo Vas na svečano otvorenje izložbe Snježane Šimale u već kultnom Caffe baru LP u 19 sati.

Snježana Šimala

Slike od naplavina nastaju oslikavanjem akrilnim bojama po različitim drvenim površinama.

Na plaže vjetrovi donose materijale (drvo, spužve, školjke i sl.) potrebne za nadopunu oslikanih površina.

Svi i najsitniji detalji režu se i lijepe ručno, vrijeme provedeno u izradi potpuno zaokupi misli i preuzima toplinu ruku. Nadahnuće za stvaranjem vezano je uz višemjesečni boravak u prirodnoj savršenosti otoka Hvara.

Snježana Šimala

U veljači 2016. nastala je prva, najmanja i najjednostavnija slika, do danas više od četrdesetak. Prilikom izrade određene slike uvijek se rađaju ideje za nove neobične priče o ljubavi prema moru, prirodi i životu općenito.

O autorici:

Snježana Šimala rođena je 13.01.1967. u Zagrebu/Sesvetama. Ljubav prema slikarstvu osjeće od djetinjstva.

Od 1998. slika suhim pastelama, zatim akrilnim bojama. Par godina sudjeluje na grupnim izložbama kao član udruge "Grupa 69" Stvaranjem slika od naplavina priključila se društvenoj mreži Facebook i kreirala grupu "Naplavine- naplavljeno ispod neba".

Snježana Šimala

Na taj način ljubitelji djela mogu biti u tijeku daljnjeg stvaralaštva iako je autorica svjesna da se trodimenzionalnost teže doživljava kroz tehnologiju.

Bez obzira što se slike od naplavina mogu doživljavati kao morski suvenir, autorica želi ostati dosljedna svom načinu stvaranja u koji se unosi sa velikim strpljenjem kako bi preuzele djelić njene duše i mjesto u nekoj drugoj dimenziji srca.

Prodaja slika Online

Tekstovi i fotografije na ovoj stranici vlasništvo su njihovih autora i nije dopušteno njihovo skidanje i upotreba bez odobrenja autora i bez navođenja linka stranice kao izvora.