Izložba 'Global Love Museum - Miljenko i Dobrila' u Kaštelima

vrijeme: 01.08.2017. - 14.08.2017.

mjesto: Kaštel Lukšić, Muzej grada Kaštela, Dvorac Vitturi

Global Love Museum ili Globalni muzej ljubavi virtualni je muzej koji je osmislio Tomislav Šola, povijesničar umjetnosti i vrhunski teoretičar baštine. Muzej u svoju zbirku sakuplja legendarne ljubavi utkane u kolektivnu memoriju svijeta. Umjesto predmeta, temeljna građa muzeja fizički je nedodirljiva - građu predstavljaju mjesta i njihove uspomene. Zbirka muzeja svakodnevno raste te prikuplja legende neomeđene protokom vremena jer su sve priče univerzalne i jednako snažne i u današnje suvremeno vrijeme. Predstavljene su one sa svih strana svijeta, od poznatih Hrvatskih priča o Miljenku i Dobrili, Ljerki Šram i Milivoju Dežmanu, Tončici Šoljan i Jurju Plančiću, Gezi Matačiću i princezi Louise,... do priča o Mumtaz Mahal i šahu Shananu, Heloise i Abelardu, Stojanu i Ajši, Bošku i Admiri,...

Izložba 'Global Love Museum

Global Love Museum organizira putujuće izložbe na kojima središnje mjesto zauzima lokalna legendarna ljubavna priča. Uz pomoć Global Love Museuma i u organizaciji i pod pokroviteljstvom Turističke tajednice i Muzeja grada Kaštela priča o Miljenku i Dobrili odlazi u svijet. U okviru izložbe je postavljena i projekcija kratkog filma koji sadrži kompletnu ponudu priča s web-stranice.

Izložba u Kaštelima treća je putujuća izložba čija je centralna priča upravo legendarna ljubav Miljenka i Dobrile.

Izvor: globallovemuseum.net

Prodaja slika Online

Tekstovi i fotografije na ovoj stranici vlasništvo su njihovih autora i nije dopušteno njihovo skidanje i upotreba bez odobrenja autora i bez navođenja linka stranice kao izvora.