Izložba akademske slikarice Tatjane Politeo “ Sanjala sam neka daleka prostranstva“

Nakon kraće ljetne stanke Sveučilišna galerija „ Vasko Lipovac“ otvara svoja vrata izložbom „Sanjala sam neka daleka prostranstva“ akademske slikarice Tatjane Politeo . Kustosica izložbe je diplomirana povjesničarka umjetnosti i muzeologinja Sonja Švec Španjol.

Otvorenje izložbe bit će u utorak 29. kolovoza 2017. u 19 sati.

zložba akademske slikarice Tatjane Politeo

Iz teksta predgovora:

„Novi ciklus je spoj elemenata i oblika iz svemira s prirodnim oblicima koji nas okružuju, a koje možda nikada ne primjećujemo. Autoričina strast prema putovanjima novim ciklusom uvodi je u jedan novi, neistraženi svijet koji je ujedno i značajan zaokret u slikarstvu Tatjane Politeo, jer napušta svijet dosadašnjih glavnih motiva likova kao što su (hello/miš, amebe/život ameba, životinje/majmun-zebra-lav) i orijentira se na prostor svemira u kombinaciji s elementima iz prirode. Koncept rada baziran je na istraživanju novih oblika, novih tonova te prikazu neistraženog područja svemira. „ (iz teksta Sonje Švec Španjol)

Izložba akademske slikarice Tatjane Politeo

Izložba ostaje otvorena do 10.09.2017.

Životopis umjetnice:

Rođena 1976. godine u Zagrebu. Diplomirala 2003. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Izlagala na preko trideset samostalnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu te na brojnim skupnim izložbama i projektima. Dobitnica druge nagrade na II. međunarodnom bijenalu slikara i kipara – Mediteran 2010., Hrvatska, Split. Članica je HDLU- a i HZSU- a. Živi i radi u Zagrebu.

Prodaja slika Online

Tekstovi i fotografije na ovoj stranici vlasništvo su njihovih autora i nije dopušteno njihovo skidanje i upotreba bez odobrenja autora i bez navođenja linka stranice kao izvora.