ART-EKO PERFORMANS PAULIĆA I BAZZA-e "OGLEDALA"

Dana 2. 9. 2017. u 10: 00 sati Bakrani i prijatelji Bakra kreću u povorci od nepresušnog izvora vode Jaz u Bakru prema Luci, u potpunoj tišini, predvođeni umjetnikom Ivanom Paulićem. Noseći ogledala okrenuta prema nebu simbolički nose sunce, čistu svjetlost, nasuprot postojećoj prljavštini i tami grada. Transparenata nema, subjektivnih stavova također. Dovoljno je samo ogledalo koje su usmjerili prema Luci, hodajući s gas maskama na licima.

ART-EKO PERFORMANS

Ovoga puta ne govore niti pišu išta, ovoga puta građani samo žele da se svatko pogleda u dušu i preispita što radi. Performans se nadovezuje na prosvjed građana, održan 25. 6. 2017. i dio je borbe građana za čist zrak i more te dostojan život. Ispred ulaza u Luku umjetnik simbolički žrtvuje dijete polažući ga na tlo uprljano ugljenom ostavivši mu samo gas masku, u nadi da će preživjeti u najtežim okolnostima. U zraku ostaje lebdjeti vapaj odgovornima da shvate što čine, ostavljeno dijete tamo je da probudi njihovu savjest. Dijete je lutka, na njenom čelu upisan je broj dvadeset i osam.

Sam dan performansa i lutka imaju dvostruku simboliku. To je dan je umjetnikovog 28. rođendana, dan u kojem on suncem u ogledalima zaziva poništenje starog okruženja, tame i prljavštine i početak novog rađanja, buđenja ljudske svijesti i savjesti, svjetla i čistoće, a lutka ujedno simbolizira i njegov život. Performans završava odlaskom do Galerije Paulić, gdje će biti poslužena čista pitka voda, nešto što još uvijek imamo i moramo čuvati.

Pozivamo vas na sudjelovanje u performansu, ponesite ogledalo i dođite obučeni u bijelo.

Lijep pozdrav

Paulić i BAZZA

Prodaja slika Online

Tekstovi i fotografije na ovoj stranici vlasništvo su njihovih autora i nije dopušteno njihovo skidanje i upotreba bez odobrenja autora i bez navođenja linka stranice kao izvora.